Opskrifter

Minestrone med hvide bønner

Søndag, 27. november 2011af Redaktion
Dejlig, varm suppe med grønsager

(4 pers.)

1 løg
1 rødløg
4 stænger bladselleri
3 gulerødder
½ squash
Lidt olie til stegning
200 g bacon i tern
1½ spsk. hvidvinseddike
6 dl grønsagsbouillon
2 dåser hakkede tomater
1 laurbærblad
1 dåse hvide bønner
½ tsk. sukker
Salt og friskkværnet peber
1 håndfuld bredbladet persille
½ dl friskrevet parmesan

TIP

Hvide bønner kan udskiftes med kogt makaroni for en mere børnevenlig version.

Pil og hak løg og rødløg. Rens bladsellerien og skræl gulerødderne. Skær gulerødder, squash og bladselleri i små, ensartede tern. Steg baconternene i lidt olie i en stor gryde, til de er sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Steg løg og grønsager i baconfedtet i gryden i ca. 5 min. under omrøring. Tilsæt hvidvinseddike og lad det fordampe.
Tilsæt grønsagsbouillon, hakkede tomater og laurbærblad og lad suppen simre under låg i ca. 10 min. Skyl og afdryp bønnerne. Varm bønnerne op i suppen sammen med den stegte bacon og smag til med sukker, salt og peber. Server suppen med finthakket persille og friskhøvlet parmesan på toppen.

Madopskrift: Camilla Biesbjerg Mikkelsen

DEN IDEELLE SPRINGFORM

En ideel springform til bagning og nedfrysning. Formen slipper let, er 100% tæt og bestandig overfor skrammer. Formen fås i shoppen for 269 kr.

Find mange flere supper her...

Find flere opskrifter her...
Svampesuppe med hvidløgsmuslinger
Lammedeller med spinatspelt
Pasta med tomat og kødboller








Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop