(6 per.)
Ingredienser til mørbradgryde
Sådan laver du mørbradgryde
Video: Sådan laver du mørbradgryde
Familie Journal har været i køkkenet med Helle Brønnum Carlsen for at lave skønne, klassiske retter. I videoen nedenfor viser Helle, hvordan du laver en lækker mørbradgryde.
Du finder videoer med andre klassiske retter her
Mere med svinemørbrad
Svinemørbrad kan bruges til et hav af lækre retter. Prøv f.eks. Familie Journals opskrifter på:
Svinemørbrad med rabarber-chutney
Svinemørbrad med spidskålssalat
Svinemørbrad med persille og mormorsalat
Marineret svinemørbrad med mangosalat
Fyldte pandekager med svinemørbrad
Vil du i øvrigt gerne vide, hvordan du renser og fylder en svinemørbrad, får du en trin for trin-vejledning i galleriet (du kan læse mere om svinemørbrad her):
Køkkenskole: Svinemørbrad


Flækket fyldt mørbrad
1. Træk bimørbraden af. Den kan trækkes af med fingrene, inden man skal skære senerne af.


Fjern senerne fra mørbraden
2. Skær sølvsenen fri i den ene ende og løft den, mens kniven følger senen opad.
Fjern også senen på bimørbraden.
TIP: Brug en lille kniv til at rense mørbraden
• Det er bedre at bruge en skarp urtekniv eller noget i den størrelse.
• De store knive skærer for dybt i kødet, og der vil opstå endnu mere spild.


Flæk mørbraden
3. Til flækket fyldt mørbrad skæres mørbraden igennem på langs ca. 2/3 og foldes ud.


Tryk mørbraden flad og fyld den
4. Tryk mørbraden fladere med hånden og dup den tør.
Det skal du bruge til fyld...
1 fed hvidløg
Ca. 1 spsk. grøn tapenade el. pesto
3 soltørrede tomater i olie
1 spsk. pinjekerner
1 lille håndfuld frisk basilikum
Salt og peber
Olie til bruning
Skær den yderste spids af mørbraden og skær den i bittesmå stykker. Pil og hak hvidløget. Hak tomater, pinjekerner og basilikum og bland det med hvidløg og de små stykker kød. Læg fyldet i mørbraden, luk den og snør med kødsnor. Krydr med salt og peber og brun den godt på alle sider på en stor pande i lidt olivenolie. Kom alufolie om pandens skaft og sæt den i ovnen 25-30 min. ved 180°, til mørbraden er lige netop gennemstegt.