Opskrifter

Nakkefilet i stegeso

Fredag, 5. december 2014af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger.Foto: Carina Krüger.
Nakkefilet i stegeso, der passer sig selv, når først låget er lagt på. Det er perfekt vintermad.

Opskrift på simremad: Nakkefilet i stegeso

(4 pers.)

Vil du lave mere mad med din stegso? Se vores opskrifter på retter i stegeso her

1 kg nakkefilet
Salt og peber
1 spsk. olie
3 kviste timian
1 usprøjtet citron
1 spsk. balsamicoeddike
4 dl vand
4 gulerødder
4 persillerødder
4 gule beder
3 fed hvidløg
1 dl fløde
1 spsk. majsstivelse
Frisk timian
1 usprøjtet citron

Fremgangsmåde:

Krydr kødet med salt og peber og brun det i olien. Kom kødet i en gennemvædet stegeso og tilsæt timian, revet citronskal, eddike og vand. Skræl rødderne, skær dem i mindre stykker og læg dem ved kødet. Læg låg på stegesoen, stil den i en kold ovn, indstil ovnen på 180° og lad den stå i 2 timer.

Kog stegeskyen op i en gryde med fløden og jævn den med majsstivelse rørt ud i vand. Smag sovsen til med salt og peber, skær stegen i skiver og servér med rodfrugterne drysset med timian og revet citronskal.

Dessert til? Prøv disse lakridscupcakes