Opskrifter

Ønskemad: Picnic i det grønne

Onsdag, 22. juni 2011af Redaktion
Picnic til 2 personer: Grønt med jord, salat med rejer, picnic pie og jordbær med creme

Hver måned opfylder Helle Brønnum Carlsen en læsers ønske om madopskrifter.

Ønske
Signe Carlsen ønsker at overraske sin kæreste med en hyggelig picnicmiddag.
Ønsket lyder sådan:
Hvordan kan jeg bikse et godt måltid sammen uden at skulle stå flere timer i køkkenet - og som samtidig kan tåle at blive transporteret?
Jeg skal lige nævne, at jeg er en smule kræsen i modsætning til min kæreste, og fisk er bestemt ikke min stærke side - noget, som min bedre halvdel virkelig nyder at spise.

Helle Brønnums forslag
Nu skriver du picnicmiddag og det, jeg hæfter mig ved, er ordet middag. For det betyder som regel, at man tænker i forret-hovedret-dessert. Og skal det være varmt, det, der serveres til hovedret, skal I næsten have en lille engangsgrill med.
Til forret tænker jeg, I skal have noget grønt. Da du ikke er specielt vild med fisk, skal det naturligvis ikke være fisk, men måske kan I have lidt lækre rejer med, som du så enten kan spise eller lade være. Du skal gøre noget ud af indpakning, og sylteglas er det helt store inden for picnic og spise-ude genren.
Til hovedret skal du så enten lave noget kød, der skal grilles kort, og så smøres med en god pesto bagefter eller en lækker pie med koldt kød og krydderurter. Og så skal du have lavet to forskellige slags tilbehør til. Du kan servere et enkelt stykke ost med lidt kiks, og så kan du lave nogle små desserter. For at sikre, at det hele er koldt og godt (det gælder også rosévinen til), skal du pakke en køletaske med køleelementer.
Rigtig god fornøjelse og husk tæpper og rigtigt service (i hvert fald bestikket).

Få opskrifterne her...


Grønt med jord


Salat med rejer


Picnic pie med tilbehør


Jordbær i glas med creme
Se også...
Ønskemad: Madpakker
Ønskemad: Forårsmiddag til tøserne

Prøv også...
Madpakker til skovturen
Ideér til aftensmaden på de travle dage
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop