Opskrifter

Ønskemad: Tøsemad til den lille familie

Lørdag, 5. februar 2011af Redaktion
Ugemadplan for 2 personer: Sukkersaltet kyllingebryst, chili-kartoffel-porresuppe og lammegyros

Hver måned opfylder Helle Brønnum Carlsen en læsers ønske om madopskrifter.

Ønske
Anne Mette Hansen, som bor alene med 12-årige Zoey, ønsker en ugemadplan med sund og lækker og ikke for avanceret tøsemad, der kan fremstilles på i gennemsnit en halv time pr. dag.
Der må gerne være madpakke-inputs også - måske rester fra aftensmaden spædet op med lidt ekstra. Sådan en god grundmadplan, hvor rester bruges op, men gerne lidt sjovt og spændende.

Helle Brønnums forslag
Du får her en plan og nogle konkrete opskrifter. Det hele er tænkt i sammenhænge og der skulle gerne være til madpakken efter nogle af måltiderne.
Husk, at den slags vaneforandringer kræver, at man sætter lidt tid af til at læse planen.

Ugemadplan
Mandag
Frokost: rest af tærte fra søndagens aftensmad.
Aften: chili-kartoffelporresuppe med hjemmebagt flute - der bages i øvrigt grove boller til hele ugen. Dejen røres sammen om morgenen og stilles på køl hele dagen.

Tirsdag
Frokost: sandwichbolle (bagt mandag) med fyld af oliventapenade/pesto, salat, pølse og tilbehør af gulerødder som snack.
Aften: helstegt kylling, hvoraf overlårene danner middagen med ovnkartofler og dampede bønner. Man tager underlårene af og bruger til madpakker næste dag. Desuden skæres bryststykkerne helt fra og gemmes til aftensmad næste dag.

Onsdag
Frokost: klapsammen-rugbrød med agurk, tomat og kyllingelår.
Aften: sukkersaltet kyllingebryst med ris og grønne bønner/porrer/broccoli.

Torsdag
Frokost: sandwichbolle (bagt mandag) med fyld af oliventapenade/pesto, salat, skinke og tilbehør af gulerødder som snack.
Aften: pasta med røget laks og broccoli. Der laves så rigeligt, at der kan tages en bøtte kold pasta fra med laks og broccoli rørt med lidt pesto. Tomatsalat med basilikum (når salaten er lavet, røres pesto på resten af basilikummen).

Fredag
Frokost: pastasalat med laks, pesto og broccoli, en rugbrødklapsammen med tomat og æble.
Aften: risotto med rejer, persille og fennikel.

Lørdag
Brunch
Aften: lammegyros med spidskål i pesto, bagte rodfrugter (de resterende rødbeder indgår i rødbedesuppe mandag) og chokolademousse (prøv evt. denne opskrift).

Søndag
Frokost: æggesalat med karse på rugbrød.
Aften: kartoffelpizza med tomat og den sidste rest pesto, spidskålsalat med æbler og nødder (der laves så stor en portion pizza, at der er nok til madpakken mandag).


Få opskrifterne her...


Sukkersaltet kyllingebryst


Chili-kartoffel-porresuppe
og havreflute


Lammegyros med spids-
kål i pesto og rodfrugter














Se også...
Ønskemad: Madpakker
Ønskemad: Hyggelig fødselsdagsmiddag

Prøv også...
Sandwich med skinke og tomat-oliventapenade
Hurtig pizza med grønt
Krydret kylling




Kender du kogebogen? Klik her...

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop