Ovnstegt flæsk med sennepsdip og æblesalat
Her får du opskriften på lækker flæsk stegt i ovnen med kartoffelbåde og en frisk æble-løgsalat og krydret dip. Velbekomme!
Af
af Christine Bille Nielsen

45 min
3 personer
Stegt flæsk
500 g flæsk i skiver
Salt og peber
Ovnbagte kartofler
800 g kartofler
4 spsk. olivenolie
Sennepsdip
1 dl mayonnaise
1 dl cremefraiche
1 spsk. stærk grov sennep
Æblesalat
2 æbler
1 rødløg
1 potte brøndkarse
2 spsk. æbleeddike
Fremgangsmåde
- Læg flæsket på en rist, der er anbragt over en bradepande med bagepapir i bunden.
- Steg det i ovnen ved 190° i 20 min., vend det og steg det i endnu 10 min., til det er gyldenbrunt og sprødt på begge sider.
- Krydr med salt og peber.
- Skær kartoflerne i både og læg dem på en plade med bagepapir. Vend dem med 2 spsk. olie og bag dem i ovnen ved 190° i 30 min., til de er lysebrune og møre. Drys med salt.
- Rør mayonnaisen med cremefraiche og smag til med sennep, salt og peber.
- Skær æbler og løg i skiver og vend disse med klippet brøndkarse, 2 spsk. olie og eddike.
- Smag salaten til med salt og peber.
- Servér flæsk og kartofler med sennepsdip og æblesalat.

Hovedretter
Sprødt flæsk med rabarber- og løgkompot

Hovedretter