Opskrift på lækker brændende grøn kærlighed med råsyltede rødbeder

Efteråret byder på varme og hygge. Denne smagfulde brændende grøn kærlighed med råsyltede rødbeder er perfekt til efterårsvejret.
Af
Pernille Skjødt. Foto: Columbus Leth
Brændende grøn kærlighed
Annonce
1 t og 10 min
4 personer
Kartoffelmos:
1 kg bagekartofler
50 g smør evt. mælk
Salt og peber
1 knsp. muskatnød
Rødder med timian:
3 gulerødder
2 pastinakker
3 skalotteløg
2 fed hvidløg
½ bundt frisk timian
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
Råsyltede rødbeder
250 g rødbeder
½ dl æbleeddike
½ dl rørsukker
Frisk timian

Fremgangsmåde:

Kartoffelmos:

  1. Skær kartoflerne i grove stykker.
  2. Kog dem møre i vand uden salt i ca. 20 minutter.
  3. Skær smørret i små tern.
  4. Hæld vandet fra kartoflerne, og mos dem groft med et piskeris.
  5. Pisk smørret i, og tilsæt evt. lidt mælk, hvis mosen er for fast.
  6. Krydr med salt, peber og lidt muskatnød.

Råsyltede rødbeder:

  1. Skær rødbeder i små tern.
  2. Hæld dem i et glas.
  3. Varm eddike og sukker i en lille gryde, til sukkeret er opløst.
  4. Hæld den varme eddikelage og lidt plukket timian over de rå rødbedetern, og lad det trække indtil servering.

Rødder med timian:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skær gulerødder og pastinakker i grove tern.
  3. Skær skalotteløg og hvidløg i skiver.
  4. Pluk timianen groft.
  5. Læg gulerødder, pastinakker, skalotteløg og hvidløg på en bageplade med bagepapir, og vend det med olie, salt og peber.
  6. Bag rodfrugterne møre i ovnen i 25-30 minutter.

Servering:

  1. Top kartoffelmosen med bagte rodfrugter og råsyltede rødbeder.

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.