Sønderjyske- og kalkunfrikadeller

Fantastiske frikadeller med et twist
Af
af Redaktion

SØNDERJYSKE FRIKADELLER
(4 pers.)

1 dl rasp
1½ dl vand
250 g mager hakket oksekød
250 g mager hakket svinekød
2 tsk. salt
1 lille revet løg
1 æg el. 2 æggehvider
Groftkværnet peber
2-3 spsk. olie til stegning

Udblød raspen 5 min. i vandet. Rør kødet sejt med saltet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Form farsen til runde frikadeller og steg dem ca. 5 min. på hver side.



KALKUNFRIKADELLER
(4 pers.)

500 g hakket kalkunkød
1 løg
1 dl havregryn
1 spsk. mel
2 æg
2-3 spsk. hakket persille
1½ tsk. salt
Kværnet peber
Ca. 30 g smør til stegning


Pil løget og riv det. Bland kødet med løg, havregryn, mel og æg. Rør farsen godt og tilsæt persille, salt og peber. Form farsen til frikadeller og steg dem ca. 4 min. på hver side.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Flere lækre frikadeller...
Minideller med spinat og sommersalat
Frikadellespid med agurke-kartoffelsalat


Tilbehør til frikadeller...
Agurkesalat
Kartoffelmos med whisky og valnødder

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.