Grillet havbars med spicy peanutbuttersauce
Saftig havbars og krydret peanutbuttersauce er en skøn smagsoplevelse med et asiatisk twist. Perfekt til grillen.
Af
Af redaktionen

Grillet havbars får nyt liv med en cremet, stærk peanutbuttersauce, der bringer tankerne mod sydøstasiatiske gadekøkkener. En enkel, men spændende ret, der kombinerer sprød fisk med varme, krydrede noter.
40 min
4 personer
Havbars
1 stor havbars
1 usprøjtet limefrugt
1 porre
1 potte citronverbena
Salt og peber
1 dl hvidvin
Spicy peanutbuttersauce
1 frisk rød chili
1 dåse kokosmælk
100 g peanutbutter
Fiskesauce
Saft af 1 limefrugt
Grillet havbars
- Skyl og rens havbarsen (eller bed fiskehandleren om at gøre det for dig).
- Skær limefrugten i skiver.
- Rens porren, og skær den i skiver.
- Fyld havbarsen med lime, porre og citronverbena. Krydr med salt og peber.
- Pak havbarsen ind i alufolie – hæld vin ved, inden folien lukkes helt til.
- Grill den på en varm havegrill i ca. 20 minutter. Lad den herefter trække i 5-10 minutter.
Spicy peanutbuttersauce
- Rens chilien, og hak den fint.
- Giv den et kort opkog i en lille gryde sammen med kokosmælk og peanutbutter. Smag til med fiskesauce og limesaft.
Servering
- Træk skindet af havbarsen lige før servering.
- Servér med peanutbuttersauce og evt. fintsnittede grøntsager og ris eller kogte nudler.