(4 pers.)
40 min. + 1 times hævning + 40 min. i ovnen
Dej
225 g hvedemel
1 tsk. salt
10 g gær
1½ dl vand
1 spsk. olivenolie
Fyld
1 aubergine skåret i 1½ cm tern
Groft salt
1 dl olivenolie
2 løg grofthakket
2 røde peberfrugter udkernede og skåret i strimler
2 kviste rosmarin
Tilbehør
Grøn, sprød salat
Opløs gæren i vand, tilsæt salt, olie og mel, til det kan æltes. Bliv ved med at ælte, mens dejen mættes med mel. Ælt i 10 min. Lad dejen hvile i 1 time. Drys imens auberginerne med salt (ryst dem i en pose) og lad dem dryppe af i en sigte i ½ time. Skyl dem let og steg dem i varm olie, til de er gyldne i overfladen. Tilsæt løg, rød peber og rosmarin. Lad det stege i 10 min. Del dejen i 8 stk. og lav små, flade cirkler og fyld op med grønsagerne. Bag ved 230° i 20 min., til de er helt sprøde og lysebrune. Server med grøn salat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
FESTLIGE KAGER OG DESSERTER
Med Decomax kan du sprøjte lagkager op, lave macaroons og dekorere cupcakes uden brug af sprøjtepose.
Køb pennen i shoppen for 199 kr.
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop