Opskrifter

Sprødt flæsk med rabarber- og løgkompot

Lørdag, 30. april 2011af Redaktion
Det smager dejligt med rabarber til flæsket

(3-4 pers.)

600-700 g svinebryst, stegestykke i skiver
Salt
Timian

Sauce
500 g rabarberstilke
½ dl tør vermouth el. vand
Ca. 75 g sukker
Lidt stødt chili
4-5 forårsløg

Tilbehør
Kartofler og salat


TIP

- Køb tynde skiver stegeflæsk, de steger mere sprødt end kogeflæsk. Hvis supermarkedets skiver er mere end ca. ½ cm tykke, skal de bankes tyndere.
- 100 g stegeflæsk indeholder ca. 22 g fedt, men under den langsomme stegning, til flæsket er sprødt, smelter fedtet af, så det færdige flæsk kun indeholder 8 g fedt. Hvis flæsket bliver liggende på panden i det afsmeltede fedt, vil det optage noget af fedtet igen, derfor skal det dryppe af.

Dup skiverne tørre og krydr med salt og timian. Varm en stor pande godt op og læg skiverne på. Brun dem 2 min. på hver side. Dæmp til lidt under middelvarme og vend flæsket jævnligt, til skiverne er sprøde. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
Skyl og snit rabarberne i 2-3 cm stykker. Kom dem i en gryde med vermouth og kog sagte under låg ca. 10 min., til de næsten er kogt ud. Snit forårsløgene fint og kog dem med de sidste par min. Rør sukker i og smag til med chili og salt.


Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen





SMUKKE TALLERKENER

Dekorative keramiske tallerkener i flotte pastelfarver.
Den rillede tallerken fås i shoppen for 39 kr...

Find flere opskrifter her...
Marineret kyllingebryst og salat
Fyldt skinkemignon med salsa verde
Stegt flæsk med persillesovs







Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop