Opskrifter

Stegt flæsk med persillesauce

Onsdag, 22. maj 2013af Redaktion
Sprødt flæsk, hvid sauce med masser af persille og nye kartofler, mere dansk kan det næsten ikke blive. På grisen er der to slags flæsk, koge og stege. Sidstnævnte er det fedeste, som bliver knasende, dejlig sprødt. Det er uden brusk, og meget af fedtet smelter af under stegningen.

Ingredienser til stegt flæsk med persillesauce

(4 pers.)

¾ kg flæsk skåret i ¾-1 cm tykke skiver
2 tsk. salt
1 spsk. friske timianblade

Persillesauce
3 spsk. mel
4 dl mælk
10 g smør el. 2 spsk. stegefedt fra flæsket
1-2 bdt. persille
Salt og peber

Fremgangsmåde

Dup flæsket tørt og krydr med salt og timian. Varm panden op og brun flæsket et par min. på hver side. Skru ned til middelvarme og steg flæsket gyldenbrunt på begge sider. Vend skiverne flere gange og læg dem til afdrypning på køkkenrulle.

Persillesauce: Skyl og hak persillen. Pisk mel og mælk sammen og varm op under piskning. Tilsæt smør og lad saucen simre 5 min. Tag gryden fra varmen og rør så meget persille i, at saucen bliver helt grøn. Smag til med salt og peber.

Brug halvt mælk og halvt bouillon til saucen og hæld mere stegefedt i saucen. Hvis saucen skiller, skal der bare piskes lidt mere mælk i.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere skønne klassikere i galleriet herunder