Opskrifter
Stegt flæsk med persillesovs og råkostsalat
Søndag, 29. august 2010Opdateret 17 timer sidenaf Kristina Marckmann
Her får du opskriften på en god omgang stegt flæsk af svinebryst med kartofler og persillesovs. Retten her er serveret med en frisk råskostsalat.

50 min
4 personer
Stegt flæsk
800 g svinebryst i skiver
Persillesovs
1½ spsk. smør
3 spsk. hvedemel
4 dl mælk
Salt og peber
1 bdt. hakket persille
2 tsk. groft salt
Tilbehør
1 kg små kartofler
Råkostsalat
Fremgangsmåde
- Læg flæsket i ét lag på to bageplader med bagepapir og stil dem i ovnen ved 200° i 25 min.
- Vask kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.
- Vend flæsket og lad det stege i yderligere 10 min., til flæsket er gyldent og sprødt.
- Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Pisk mælken i lidt efter lidt og bring sovsen i kog under piskning. Lad den småkoge ca. 5 min.
- Smag til med salt og peber og tilsæt persillen.
- Lad flæsket afdryppe på køkkenrulle og drys med groft salt og server med en god råkost.

Hovedretter
Frikadeller med kartofler og persillesovs

Hovedretter
Kulmule med persillesovs og sprød bacon