Opskrifter
Frikadeller med kartofler og persillesovs
Tirsdag, 18. maj 2010Opdateret 12. juniaf Helle Brønnum Carlsen
Her får du opskriften på skønne, klassiske frikadeller lavet på hakket kalv og flæsk, serveret med god en persillesovs. Velbekomme!

Frikadeller med kartofler og persillesovs er en rigtig lækker og meget dansk ret.
En god persillesovs kan virkelig gøre denne ret, med frikadeller, til et sandt vidunder og med en god persillesovs, så bliver dine gæster helt sikkert ikke skuffet.
45 min
4 personer
Frikadeller
500 g hakket kalv og flæsk
1 løg, fintrevet
2 æg
1 dl havregryn
1-1½ dl sødmælk el. danskvand
Salt og peber
Smør og olie til stegning
Persillesovs
50 g smør
40 g mel
4 dl sødmælk
1 stort bdt. persille, skyllet og hakket
Salt og peber
Tilbehør
1 kg nye kartofler
Fremgangsmåde
- Rør en fars af hakket kød, løg, æg, gryn, mælk, salt og peber til dine firkadeller.
- Lad den sætte sig 30 minutter i køleskabet og lav imens persillesovs og kog kartofler.
- Til din persillesovs opbages smør og mel, der spædes med mælken, og den koger igennem i 3-4 min.
- Smages til med salt og peber og masser af hakket persille.
- Steg dine frikadeller i smør og olie ca. 10 min. i alt, afhængig af tykkelse.
- Servér dine frikadeller og persillesovs med pillede kartofler.

Hovedretter
Fiskefrikadeller med hjemmelavet picklessauce

Hovedretter
Krydrede frikadeller med urtekartofler og fennikelsalat