Opskrifter

Svineslag i stegeso med cider

Mandag, 30. november 2009af Redaktion
Svinekød simret mørt i stegeso med masser af grønsager

(5 pers.)

1 kg svineslag uden svær
400 g gulerødder
3-4 løg (300 g)
250 g selleri
4 mellemstore kartofler
2 hele hvidløg
5-6 blade salvie
4-5 kviste timian
2 tsk. salt
Rigelig groftkværnet peber
3 dl ikke for sød æblecider el. 2 dl gammeldags og ufiltreret æblemost og 1 dl vand


Læg stegesoen i blød i koldt vand. Skær kødet i 8-10 store firkanter. Rens grønsagerne. Skær gulerødderne i tykke strimler, løgene i kvarte, selleri og kartofler i store bidder. Del hvidløgene med skal midt over. Læg grønsager og kød lagvis i stegesoen med salt, peber, salvie og timianstilke. Hæld cider ved. Sæt stegesoen i ovnen ved 200° i 2 timer, til kødet er mørt. Server drysset med hele sennepsfrø ristes sprøde på en lille pande under låg samt godt brød.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Prøv mere julemad...
Krydret ribbensteg med æblekompot og rosenkål
Juleappelsiner
Fyldt ribbensteg