Opskrifter

Laks med feta-spinat-pakker

Fredag, 13. januar 2023Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Til den travle hverdag er det rart med noget nem aftensmad. Denne ret med laks, spinat og feta er nem at lave, og smager rigtig godt. 
45 min
4 personer
Laks:
4 ferske laksefileter
Olivenolie til fadet
1 usprøjtet citron
Salt og peber
Kogte kartofler
Feta-spinat-pakker:
300 g fillodej
Olivenolie til pensling
500 g spinat fra frost
100 g hvidkål
150 g feta

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200° varmluft.

Læg laksefileterne i et smurt ovnfast fad. Dryp citronsaft over, og krydr med revet citronskal, salt og peber.

Bag laksen i ovnen i 15-20 minutter, til kødet har skiftet farve, og lamellerne falder let fra hinanden.

Feta-spinat-pakker:

Smør halvdelen af fillodejen med lidt olie, og læg den anden halvdel ovenpå.

Skær dejen ud i 4 lige store firkanter.

Optø spinaten, og kram den godt fri for væde.

Fordel spinat, fine strimler af hvidkål og fetaost i tern på midten af de 4 stykker dej. Fold hjørnerne ind, og sno dem let, så pakken lukkes.

Læg feta-spinat-pakkerne på en bageplade med bagepapir, pensl med olie, og bag dem gyldne i 10 minutter ved 200° varmluft.

Servér den bagte laks med kogte kartofler og feta-spinat-pakker.