Sandwich med varmrøget laks og edamamehummus
Opskrift på sandwich med varmrøget laks og edamamehummus
- 8 skiver surdejsbrød
- 300 g varmrøget laks
- 75 g feldsalat
- 1 potte brøndkarse
- 1 bundt radiser
Edamamehummus:
- 250 g kikærter fra dåse
- 120 g edamamebønner uden bælg, fra frost
- 1 usprøjtet citron
- 1 bundt frisk dild
- 1½ dl cremefraiche 18 %
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
Edamamehummus: Afdryp kikærterne, og skyl dem godt i en sigte. Lad vandet dryppe af i sigten. Hæld edamamebønnerne i en skål, og hæld kogende vand over. Hæld vandet fra efter 2 minutter. Skyl citronen, riv skallen fint på et rivejern, og pres saften. Skyl dild. Blend kikærter, edamamebønner, citronsaft og -skal, dild og cremefraiche i en blender. Smag hummussen til med salt, peber og citronsaft.
Sandwich: Rist brødskiverne på en brødrister, til de er sprøde. Smør brødskiverne med edamamehummus. Del laksen i flager med en gaffel, og fordel dem på halvdelen af brødskiverne. Skyl salat og brøndkarse, og fordel det oven på laksen. Rens radiserne, skær dem i tynde skiver, og læg dem oven på salaten. Læg de resterende brødskiver over toppingen, og klem sandwicherne let sammen. Pak dem ind i alufolie eller madpapir med en elastik omkring.