Sandwich med varmrøget laks og edamamehummus

Fredag, 15. juli 2022Af Linn Grubbström. Foto: Philip Høpner.Foto: Philip Høpner.
Hold frokost i det grønne og fyld picnickurven med hjemmelavede sandwich, og glæd dig til at sætte tænderne i dem.

Opskrift på sandwich med varmrøget laks og edamamehummus

  • 8 skiver surdejsbrød
  • 300 g varmrøget laks
  • 75 g feldsalat
  • 1 potte brøndkarse
  • 1 bundt radiser

Edamamehummus:

  • 250 g kikærter fra dåse
  • 120 g edamamebønner uden bælg, fra frost
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 bundt frisk dild
  • 1½ dl cremefraiche 18 %
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Edamamehummus: Afdryp kikærterne, og skyl dem godt i en sigte. Lad vandet dryppe af i sigten. Hæld edamamebønnerne i en skål, og hæld kogende vand over. Hæld vandet fra efter 2 minutter. Skyl citronen, riv skallen fint på et rivejern, og pres saften. Skyl dild. Blend kikærter, edamamebønner, citronsaft og -skal, dild og cremefraiche i en blender. Smag hummussen til med salt, peber og citronsaft.

Sandwich: Rist brødskiverne på en brødrister, til de er sprøde. Smør brødskiverne med edamamehummus. Del laksen i flager med en gaffel, og fordel dem på halvdelen af brødskiverne. Skyl salat og brøndkarse, og fordel det oven på laksen. Rens radiserne, skær dem i tynde skiver, og læg dem oven på salaten. Læg de resterende brødskiver over toppingen, og klem sandwicherne let sammen. Pak dem ind i alufolie eller madpapir med en elastik omkring.