Opskrift på glutenfrie grovboller
10 stk.
- 15 g gær
- 2½ dl lunken vand
- 100 g havremel
- 100 g fuldkornsrismel
- 2 spsk. Fiberhusk
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. stødt karde-momme
- 3 spsk. cremefraiche 18 %
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. agavesirup eller honning
- 3 spsk. birkes til drys
Fremgangsmåde:
Opløs gær i lillefingervarmt vand. Bland de 2 slags mel, Fiberhusk, salt og kardemomme i en skål. Rør det sammen med cremefraiche, olivenolie og sirup til en ensartet konsistens. Lad dejen samle sig tildækket ved stuetemperatur i 40 minutter.
Form dejen til boller ved hjælp af en fugtig ske og en fugtig håndflade. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 20 minutter, imens ovnen varmer op til 190°.
Pensl bollernes overflade med vand, drys birkes over, og tryk forsigtigt frøene fast. Bag bollerne i ovnen i ca. 45 minutter. Lad dem afkøle i mindst 15 minutter, før du skærer i dem.