Opskrifter

Glutenfri morgenmad: Luftige grovboller

Fredag, 12. august 2022Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner.Foto: Maria Fabricius Tegner.
Du kan sagtens servere luftigt, hjemmebagt morgenbrød, selv om du af den ene eller den anden grund ønsker at undgå gluten.

Opskrift på glutenfrie grovboller

10 stk.

  • 15 g gær
  • 2½ dl lunken vand
  • 100 g havremel
  • 100 g fuldkornsrismel
  • 2 spsk. Fiberhusk
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. stødt karde-momme
  • 3 spsk. cremefraiche 18 %
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. agavesirup eller honning
  • 3 spsk. birkes til drys

Fremgangsmåde:

Opløs gær i lillefingervarmt vand. Bland de 2 slags mel, Fiberhusk, salt og kardemomme i en skål. Rør det sammen med cremefraiche, olivenolie og sirup til en ensartet konsistens. Lad dejen samle sig tildækket ved stuetemperatur i 40 minutter.

Form dejen til boller ved hjælp af en fugtig ske og en fugtig håndflade. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 20 minutter, imens ovnen varmer op til 190°.

Pensl bollernes overflade med vand, drys birkes over, og tryk forsigtigt frøene fast. Bag bollerne i ovnen i ca. 45 minutter. Lad dem afkøle i mindst 15 minutter, før du skærer i dem.