Pandekager med spinatcreme og skinke

Søde, salt, tykke og tynde. Pandekager kan varieres i det uendelige og serveres til både morgenmad, frokost, aftensmad og dessert.
Af
Af Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Pandekager med spinatcreme og skinke
20 min
Pandekager med spinatcreme og skinke:
2 tsk. fiberhusk
1 dl vand
100 g hvedemel
2½ dl minimælk
1 tsk. smeltet smør
1 knsp. salt
Topping:
200 g frisk spinat
Salt og peber
250 g ricotta
10 g parmesan
6 skiver lufttørret skinke

Med denne opskrift får du 6 stk.

Fremgangsmåde:

  1. Bland loppefrø og vand i en skål, og lad det trække i 5 minutter.
  2. Tilsæt mel og mælk, og pisk, til dejen er uden klumper.
  3. Smelt smørret, og rør det i dejen sammen med salt.
  4. Bag 6 store pandekager af dejen, og hold dem varme.

Topping:

  1. Skyl og slyng spinaten, og damp den kort i lidt vand i en gryde, til den falder sammen. Krydr med salt og peber.
  2. Fordel ricottaen på pandekagerne, og læg spinaten ovenpå.
  3. Fold halvdelen af pandekagen hen over fyldet, riv parmesanen over, top med skinke, og servér straks.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.