Rabarberkompot med skyr og knas

Her får du opskriften på frisk skyr med rabarberkompot og knas. Opskriften kan både bruges som dejlig morgenmad eller en let dessert.
Af
AF JULIE HEY OG LOUISE DANDANELL ØRSTED. FOTO: BJØRN JAKOBSEN OG MARTIN TANGGAARD
Rabarberkompot med skyr og knas

Opskriften er til 4 personer.

20 min
Morgenknas
1 tyk skive rugbrød
15 g smør
1 dl havregryn
1/2 dl hasselnøddeflager
2 spsk. flydende honning
Rabarberkompot
1 1/2 kilo rensede rabarber
220 g sukker
100 g rørsukker
1 vaniljestang
2 dl vand
Til servering
250 g skyr
2 spsk. akaciehonning
4 dl rabarberkompot

Morgenknas

  1. Riv rugbrødet groft, og rist det i smør på panden sammen med havregryn, nødder og honning i cirka 10 minutter, til det er sprødt og gyldent. Lad det køle af på panden.

Rabarberkompot

  1. Skær rabarberne i mindre stykker, læg dem i en gryde, og vend med sukker og rørsukker.
  2. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud.
  3. Bland vand, vaniljekorn og -bælg i gryden, og kog rabarberne møre i cirka 10 minutter. De må ikke koge helt ud.
  4. Lad kompotten afkøle i gryden, og hæld den på et stort Atamon-skyllet sylteglas.

Servering

  1. Rør skyren med honning, servér det til den hjemmelavede kolde rabarberkompot, og drys med sprødt knas.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.