Store vaffeldag: Sunde og søde vafler

Onsdag, 25. marts 2020Af Aller Media.
I dag er det den internationale vaffeldag, og det skal selvfølgelig fejres med vafler. Her får du både opskrifter på sunde og søde vafler. Så kan du selv finde din favorit vaffel. Glædelig vaffeldag og velbekomme.
Store vaffeldag: Sunde og søde vafler

Vafler med spinat og laks

(8 plader)

Vafler:

  • 2 æg
  • 100 g spinat
  • 6 dl kærnemælk
  • 125 g havregryn
  • ½ tsk. salt
  • 140 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • Ca. 2 spsk. smør

Se også: Belgiske vafler

Forslag til fyld:

  • 1 salathoved
  • 2-3 modne avocadoer
  • 200 g røget laks
  • 1 lille rødløg

Fremgangsmåde:

Vafler: Del æggene i blommer og hvider. Blend spinat, kærnemælk, havregryn og æggeblommer, til spinaten er helt findelt. Bland salt, mel og bagepulver i dejen. Pisk æggehviderne stive og vend i dejen. Varm vaffeljernet op og pensl med lidt smør.

Kom ca. 1⁄8 af dejen i vaffeljernet ad gangen og bag vaflerne, til de er sprøde og lysebrune på begge sider. Del evt. vaflerne og læg dem sammen med salat, avocado, laks og tynde skiver rødløg. Eller brug dem som friskbagte sandwich med andre typer pålæg.

Prøv også: Rugmelsvafler

Havregrynsvafler med avocado og æg

(4 personer)

Vafler:

  • 3 dl finvaslede havregryn
  • 1½ dl mælk
  • 1½ dl yoghurt naturel 1,5 %
  • 2 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. olivenolie

Prøv også: Vafler med rårøte blåbær

Pocherede æg:

  • 1 liter vand
  • 3 spsk. lys eddike
  • 4 æg

Avocadomos:

  • 3 avocadoer
  • ½ citron
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Til servering:

  • 1 potte rød skovsyre

Fremgangsmåde:

Blend havregryn til fint mel i en blender eller foodprocessor.
Tilsæt de resterende ingredienser – med undtagelse af olie – og kværn videre, til dejen er helt glat.
Opvarm vaffeljernet, og smør det med en smule olie. Bag vafler af havregrynsdejen.

Pocherede æg: Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt eddike, og skru ned, så vandet holdes lige under kogepunktet. Slå 1 æg ud i en kop. Brug et piskeris til at røre rundt i vandet, så du skaber en hvirvel i midten af gryden.
Hæld forsigtigt ægget fra koppen ned i hvirvlen, og lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig omkring blommen. Skub ægget ud i siden af gryden, og giv det 2-3 minutter, indtil hviden er fast, og blommen stadig flydende. Tag det op, skab endnu en hvirvel i midten af gryden, og pochér de resterende æg på samme måde.

Avocadomos: Flæk avocadoerne. Fjern stenen, og mos avocadokødet med citronsaft, salt og peber i en skål. Fordel avocadomosen på de friskbagte vafler, top med pocherede æg, og pynt med skovsyre. Servér straks.

Se også: Vafler fra Lavkarbo-kuren

Bananvafler:

(8 stk.)

  • 2 modne bananer
  • 3 æg
  • 50 g havregryn
  • 70 g fuldkornsemmer-speltmel
  • ½ tsk. salt
  • Smør
  • 1 tsk. kardemomme
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 250 g friske bær

Prøv også: Belgiske vafler

Fremgangsmåde:

Mos bananerne godt og pisk dem sammen med æg, havregryn, mel og salt. Varm vaffeljernet op, kom lidt smør på og hæld dej på. Bag vaflerne, til de er gyldne, og hold dem evt. lune i ovnen, mens resten bages.

Servér vaflerne lune med yoghurt og friske bær.

Se også: Franske vafler

Klassiske vafler

(til 6 pers.)

  • 2 æg
  • 1 dl sukker
  • 2 dl kærnemælk
  • 1½ dl vand
  • 350 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 1 tsk. kardemomme
  • 125 g smeltet smør

Prøv også: Vafler

Fremgangsmåde:

Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Rør kærnemælk og vand i og bland de tørre ingredienser. Rør melblandingen i væsken til en jævn dej uden klumper. Lad dejen hvile i ca. 15 min. Rør smeltet smør i og bag dine vafler.

Tilbehør: Sukker og syltetøj

Tip: Server dine vafler med den dejlig cremet flødeskum samt syltetøj eller server dine vafler med lækker vaniljeis. Du kan også overhælde dem med varmchokolade.

Se også: Gammeldags vafler