Sprøde franske vafler med fløjsblød smørcreme

Er du vild med franske vafler? Så bør du prøve at lave dem selv. Det er nemlig slet ikke særlig svært!
Af
Af: af Kristina Marckmann
Sprøde franske vafler med fløjsblød smørcreme

Sprøde franske vafler med fløjsblød smørcreme

Foto: Carina Krüger
Annonce
45 min
7 stk
Franske vafler
100 g smør
175 g hvedemel
50 g mandelflager
½ dl vand
½ tsk. eddike
Æg til pensling
80 g sukker
Creme
160 g usaltet smør
200 g flormelis
1 vaniljestang

Fremgangsmåde

  1. Hak smør og hvedemel til en grynet masse.
  2. Bland mandelflagerne i og saml dejen med vand og eddike. Stil dejen koldt i 30 min.
  3. Rul dejen ud i 5 mm tykkelse og stik den ud i 6 cm cirkler.
  4. Rul dem let med en kagerulle, så de bliver ovale. Pensl med æg, drys sukker over og prik dem med en gaffel.
  5. Bag dem øverst i ovnen ved 225° i 10 min. og lad dem afkøle på en rist.
  6. Pisk smør og flormelis luftigt og rør vaniljekornene i.
  7. Læg vaflerne sammen to og to med 1 spsk. creme imellem.

TIP

Vaflerne kan med fordel bages i forvejen og opbevares i en tætlukket kagedåse, så de bevarer sprødheden. Cremen kan ligeledes laves i forvejen og opbevares på køl.

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.