Sprøde franske vafler med fløjsblød smørcreme
Er du vild med franske vafler? Så bør du prøve at lave dem selv. Det er nemlig slet ikke særlig svært!
Af
Af: af Kristina Marckmann

Sprøde franske vafler med fløjsblød smørcreme
Foto: Carina Krüger
Annonce
45 min
7 stk
Franske vafler
100 g smør
175 g hvedemel
50 g mandelflager
½ dl vand
½ tsk. eddike
Æg til pensling
80 g sukker
Creme
160 g usaltet smør
200 g flormelis
1 vaniljestang
Fremgangsmåde
- Hak smør og hvedemel til en grynet masse.
- Bland mandelflagerne i og saml dejen med vand og eddike. Stil dejen koldt i 30 min.
- Rul dejen ud i 5 mm tykkelse og stik den ud i 6 cm cirkler.
- Rul dem let med en kagerulle, så de bliver ovale. Pensl med æg, drys sukker over og prik dem med en gaffel.
- Bag dem øverst i ovnen ved 225° i 10 min. og lad dem afkøle på en rist.
- Pisk smør og flormelis luftigt og rør vaniljekornene i.
- Læg vaflerne sammen to og to med 1 spsk. creme imellem.
TIP
Vaflerne kan med fordel bages i forvejen og opbevares i en tætlukket kagedåse, så de bevarer sprødheden. Cremen kan ligeledes laves i forvejen og opbevares på køl.

Dessert & Kage
Farverige franske makroner med smørcreme

Dessert & Kage| Galleri
En éclair grundopskrift: 3 slags franske vandbakkelser
Annonce








