Karrysild med jordskok-kompot

Fredag, 30. december 2022Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft. Foto: Betina Hastoft. 
Hvis du står og mangler en velsmagende opskrift på karrysild, så er opskriften her et godt bud. Denne karrysild indeholder en lækker jordskok-kompot, som er med til at give karrysilden et ekstra pift. 

Opskrift på karrysild med jordskok-kompot

4 pers. – 60 min.

Ingredienser:

  • 8 skiver rugbrød
  • Smør eller fedt til brødet
  • Ærteskud
  • Salt og peber

Karrysild:

  • 1 rødløg
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1½ tsk. citronsaft
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. karry
  • 1 æble
  • Salt og peber
  • 400 g marinerede sild (drænet vægt)

Jordskok-kompot:

  • 2 æbler
  • 120 g jordskokker
  • Smør til stegning
  • 2 tsk. sukker
  • ½ citron

Fremgangsmåde:

Karrysild: Hak rødløg fint. Dæk løget med eddike og citronsaft i en skål, og lad det stå i 10 minutter. Afdryp.

Rør creme-fraiche og mayonnaise med karry og små æbletern. Bland rødløg i, og krydr med salt og peber.

Vend sild i mundrette stykker med dressingen, og lad det trække køligt i mindst 30 minutter, evt. til dagen efter.

Jordskok-kompot: Skræl æbler og jordskokker, og skær begge dele i tern. Steg dem bløde i smør og sukker på en pande ved svag varme.

Dryp ½ tsk. citronsaft over, og mos blandingen med en gaffel, så du får en puré med lidt struktur.

Smag jordskok-kompotten til med citronsaft, salt og peber.

Anret silden på smurt rugbrød, og pynt med jordskok-kompot, ærteskud, salt og peber.