Isbomber med karamelcreme og brombær

Lækker vaniljeis med karamel. Server f.eks. isdesserten til gæsterne på Mortens Aften
Af
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen, Fredag d. 9. november 2012 - af Redaktion

(6 pers.)

Ingredienser til isbomber med karamelcreme

4 pasteuriserede æggeblommer
5 spsk. sukker
1 vaniljestang
3½ dl piskefløde

Karamelcreme
100 g flødechokolade
100 g sukker
3 dl piskefløde

Syltede brombær
250 g brombær
1 appelsin
80 g sukker
Evt. 1 stjerneanis
1 dl vand

Sådan gør du
Pisk æggeblommer med sukker og kornene fra vaniljestangen i ca. 8 min., til det er lysegult og tykt. Pisk fløden til skum og fold den i æggesnapsen og fyld det i små forkølede forme. Stil dem i fryseren natten over.
Karamelsauce: Smelt chokolade og sukker og kom fløden i. Kog op, til det ligner lys karamel, og afkøl, til det bliver tykt.

Syltede brombær: Kog sukker, stjerneanis og vand sammen, til det danner seje bobler. Pres appelsinen og kom saften i. Tag stjerneanissen op. Skyl brombærrene og lad dem koge med i 3 min. Tag brombærene op, og kog lagen ind, til den igen laver seje bobler. Hæld den over brombærrene og afkøl. Opbevares på køl. Server isen med karamelsaucen og brombær.

Flere opskrifter...
Tiramisu
Kage med trøffel og vaniljecreme

Se mange flere isdesserter her...

Flere isdesserter

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.