Opskrifter

Italiensk panna cotta med hindbær og lime

Lørdag, 30. april 2011Opdateret 48 min sidenaf Kristina Marckmann
Her får du opskriften på den lækre italienske dessert: Panna cotta. Denne version serveres med en frisk og syrlig bund på hindbær og lime.
30 min
4 personer
Panna cotta med hindbær
150 g hindbær
2 spsk. rørsukker
1 spsk. limesaft
3 bl. husblas
1 st. vanilje
5 dl piskefløde
100 g sukker
1 tsk. revet, usprøjtet limeskal
6 hindbær til pynt
Strimler af limeskal

Fremgangsmåde

OBS: Panna cottaen skal stå på køl i mindst 3 timer, inden den kan serveres.

  1. Kom hindbær, rørsukker og limesaft i en gryde, giv det et opkog og lad det køle af.
  2. Stil husblassen i blød i koldt vand, flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  3. Kom fløde, sukker, limeskal, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde og giv det et opkog.
  4. Tag vaniljestangen op og rør husblassen ud i flødeblandingen.
  5. Fordel hindbærblandingen i 4 portionsglas og kom forsigtigt flødecremen over og stil dem på køl i mindst 3 timer.
  6. Pynt portionsglassene med hindbær og limestrimler.