Opskrifter

Panna cotta med appelsin og frisk citrussalat

Lørdag, 7. februar 2015Opdateret I gåraf Kristina Marckmann, foto: Carina Krüger
Denne skønne panna cotta med appelsin bliver serveret sammen med en frisk citrussalat på både pomelo, granatæble og grape.
30 min
4 personer
Panna cotta med appelsin
5 dl piskefløde
1 vaniljestang
80 g sukker
1 usprøjtet appelsin
4 blade husblas
Citrussalat
½ pomelo
1 rød grape
3 appelsiner
1 granatæble
2 spsk. blomsterhonning
1 vaniljestang

Fremgangsmåde

  1. Varm fløden op sammen med den flækkede vaniljestang, sukker, revet appelsinskal og 2 spsk. appelsinsaft og lad det småkoge ved svag varme og uden låg i ca. 15 min.
  2. Læg husblassen i blød, tag fløden af varmen og fjern vaniljestangen.
  3. Kom husblassen i den varme fløde, og rør til den er opløst.
  4. Hæld cremen i 4 portionsglas og stil dem tildækkede i køleskab i mindst 4 timer, til de har sat sig.
  5. Skær pomelo, grape og appelsiner i fileter og klem saften fra i en skål.
  6. Bank granatæblet mod bordet hele vejen rundt, bræk det i stykker og pil kernerne ud.
  7. Rør citrussaften med honning og kornene fra vaniljestangen og hæld den over citrusfileterne.
  8. Servér panna cottaen sammen med citrussalat.