Islagkage med chokolade, pistacie og jordbærsorbet

En flot og kølig smagsprøve på tillægget De skønneste desserter og kolde drikke, der fås med Familie Journal mandag d. 9. juli
Af
Af: af Redaktion
Foto: Carina Krüger
Annonce

Islagkage

Ingredienser til islagkage

Chokolade

2 pasteuriserede æggeblommer
4 spsk. sukker
50 g mørk chokolade
½ dl mælk
2 dl piskefløde
1½ pasteuriseret æggehvide

Pistacie
2 pasteuriserede æggeblommer
100 g pistaciemasse
2 dl piskefløde
1½ pasteuriseret æggehvide
2 spsk. sukker

JEG ELSKER DESSERT

Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her

Jordbærsorbet
1 dl vand
80 g sukker
250 g jordbær
½ lime
3 pasteuriserede æggehvider
2 spsk. flormelis
50 g mørk chokolade
50 g hvid chokolade

Sådan laver du islagkage

Chokoladeisen til islagkage: Pisk æggeblommer og halvdelen af sukkeret luftigt. Smelt chokoladen i mælken. Pisk fløden til en let skum og pisk æggehviden stiv med resten af sukkeret. Rør chokoladen i æggesnapsen og vend flødeskummet og den stive æggehvide i. Kom cremen i bunden af en 22 cm springform foret med film og stil den i fryseren i mindst 4 timer.

Pistacie til islagkage: Pisk æggeblommer og halvdelen af pistaciemassen luftigt og kom resten af pistaciemassen i i små klumper. Pisk fløden til en let skum og pisk æggehviden stiv med resten af sukkeret. Vend flødeskum og æggehvide i æggesnapsen. Kom cremen i en 22 cm randform og stil den i fryseren i mindst 4 timer.

Jordbærsorbet til islagkage: Kog vandet op med sukkeret. Skyl bærrene og kom dem i sukkerlagen sammen med saft og skal fra limen. Giv blandingen et opkog, blend den og lad den afkøle. Pisk æggehvider stive, tilsæt flormelis og pisk dem seje. Vend bærblandingen i æggehviderne og frys sorbeten i 2 timer. Rør sorbeten igennem og frys i yderligere 3 timer.

Løsn springformen, vend pistacieisen ud af randformen, stil den oven på chokoladeisen og spænd springformen igen. Lav kugler af jordbærsorbeten og læg dem i midten. Dæk til med film og stil den i fryseren. Smelt chokoladerne hver for sig, dekorér isen og server din islagkage.

Opskrift:


Flere isdesserter...


Islagkage med blå-
bær og chokoladeis

Hindbæris med la-
krids

Citronis

To slags is med
jordbær

Is på sprød corn-
flakesbund












Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.