Sundere og fedtfattig æblekage med belle de Boskoop æbler

Her får du opskriften på en mere fedtfattig og sund æblekage med knasende rugflager og belle de Boskoop æbler.
Af
af Redaktionen
Foto: Familie Journals Slankeklub
Foto: Familie Journals Slankeklub

4 portioner

1 kg belle de Boskoop æbler
1 dl vand
35 g stevia sukker
1 stk. vanillestang

Knas
3 dl rugflager
2 spsk. rørsukker

Pynt
1 dl creme Fine 19% til piskning
Tørrede goji bær

Fremgangsmåde

  1. Skræl æblerne og skær kernehusene ud.
  2. Skær æblerne i stykker og kom dem i en gryde med vand og stevia sukker.
  3. Skær vaniljestangen igennem, skrab marven ud og kom den i gryden sammen med skallen. Bring langsomt gryden i kog og lad det herefter simre i et par minutter.
  4. Rør grøden sammen og hæld den i en skål så den kan køle helt af i køleskabet.
  5. Kom rugflager og sukker på en pande, rist det til det er gyldent og lad det køle af.
  6. Pisk creme fine til skum.
  7. Læg æblegrøden lagvist i en skål sammen med rugflagerne og kom skummet på toppen. Pynt evt. med goji bær.

Næringsindhold

Energiinformation pr. portion

194 Kcal/812 kJ
Fedt: 5 g
Kulhydrater: 31 g
Protein: 2 g
Kostfibre: 5 r

 

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.