Kylling på italiensk

En klassiker fra Italien med citron og hvidløg
Af
af Redaktion

Ingredienser til kylling på italiensk

(4 pers.)

1 kylling på ca. 1.500 g
Salt og peber
1 usprøjtet citron
2 fed hvidløg
1 lille bdt. persille
1 spsk. merianblade eller oregano
15 g smeltet smør

Tilbehør
Salat og brød

Fremgangsmåde

Skær kyllingen igennem, så der bliver 2 halve. Vask citronen og riv det gule af skallen. Pil hvidløgene og skær dem i skiver. Løsn forsigtigt skindet fra kyllingekødet og stik hvidløgsstykkerne ind under skindet. Gnid kyllingen med citronskal, salt og peber og læg den i et ovnfast fad. Hæld citronsaften over og lad det trække ca. 1 time. Nip persillen og hak merianen. Drys persille og merian over kyllingen, gem lidt til pynt og dryp smeltet smør over. Sæt kyllingen i ovnen ca. 1 time ved 200°, til den er gennemstegt. Servér en god skål salat og brød til kyllingen.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere opskrifter her...
Kyllingepie
Spicy kylling

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.