Kartoffel-porre-tærte med bacon

Kartoffel-porre-tærte med bacon er en skøn, rustik ret med sprød bund, cremet fyld og masser af smag.
Af
Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Kartoffel-porre-tærte med bacon
Annonce
30 min
4 personer
Fyld:
250 g bacon i tern
2 porrer
1 spsk. smør til stegning
400 g kartofler
3 æg
2 dl piskefløde
1 tsk. grov sennep
1 tsk. tørret timian
Salt og peber
1 tærteform, 24 cm i diameter
Til servering:
100 g blandet grøn salat
3 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
1 tsk. grov sennep
1 tsk. flydende honning
Salt og peber
Kartoffel-porre-tærte:
1 pakke fersk tærtedej (gerne fuldkorn)

Fremgangsmåde:

  1. Rul tærtedejen ud, og læg den i en smurt tærteform.
  2. Skær overskydende dej fra, så kanten bliver skarp.
  3. Sæt tærtebunden på køl, imens du forbereder fyldet.

Fyld:

  1. Steg baconen sprød på en pande, og afdryp på fedtsugende papir.
  2. Skyl porrerne, og skær dem i tynde skiver.
  3. Steg porrerne i smør på en varm pande, til de er let møre.
  4. Bland porrerne sammen med bacon.
  5. Skrub kartoflerne, og skær dem i små tern.
  6. Kog kartoffelternene i en gryde med letsaltet vand i 3-4 minutter, til de er let møre.
  7. Afdryp. Tænd ovnen på 200°.
  8. Fordel kartofler, porrer og bacon i tærtebunden.
  9. Pisk æg, fløde og sennep sammen i en skål, og krydr med timian, salt og peber.
  10. Hæld æggemassen over fyldet, og bag tærten i ovnen i 25-30 minutter, til den er gylden.

Servering:

  1. Skyl og tør salaten.
  2. Pisk olie, citronsaft, sennep og honning sammen til dressing i en skål, og krydr med salt og peber.
  3. Vend salaten sammen med dressingen, og servér den til tærten.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.