Sådan får du en god fordøjelse

Onsdag, 20. januar 2010
af Redaktion
Her er seks tip, der giver fornøjelse til din fordøjelse
Foto: Kirsten Aarslev
Foto: Kirsten Aarslev

Af journalist og akupunktør Kirsten Aarslev

• Fuldkornskost, fordi det giver kostfibre og B-vitaminer
• Surmælksprodukter, fordi de indeholder gavnlige bakterier
• Hørfrø indeholder gode slimstoffer, som gavner tarmene, og hørfrø virker afførende
• Figner virker let afførende, det samme gør svesker
• Havre indeholder gode slimstoffer, som gavner tarmene
• Grønsager giver gode kostfibre, men grønsager virker generelt også kølende, så grøn mad er særligt godt, hvis man har for meget varme i kroppen

Læs også: Fordøjelsens tre fælder

GOD NATURMEDICIN

• Dida kaneltabletter modvirker oppustethed.
• Gastroform normaliserer tarmens arbejde.
• Padma Digestin er tibetansk medicin, urter, der stimulerer fordøjelsen.
• Det samme gælder Restora og Mave i form. A. O. Hansens 103 er kapsler med bl.a. hørfrø.

Gode teer
Pebermynte-te køler. Oscar Christensens blodsukkerte 60-00 styrker milt-energien og letter fordøjelsen. Brændenælde-te virker rensende.
Mælkebøtte-te ligeså, mens grøn te stimulerer både levers og bugspytkirtels arbejde, så det er også en fin hjælp til fordøjelsen.

TIP
Kom godt i gang
En tsk. æblecider-eddike i et glas vand som dagens første gerning kan sætte gang i en træg mave.

Plaget af hovedpine? Test dig selv her
Godnat og sov godt