Hasselnøddetærte med blåbær og is

En sprød hasselnøddetærte drysset med sukker og toppet med blåbær. Prikken over i'et ville lige være en god kugle vaniljeis. Uhm!
Af
af Helle Brønnum Carlsen. Foto: Carina Krüger
hasselnøddetærte med blåbær og sukker på toppen

Det skal du bruge til hasselnøddetærte:

Dej: 200 g hvedemel 100 g smør 50 g sukker 1 æggeblomme Fyld: 125 g syltet appelsinskal 100 g hasselnødder 2 æg 1 æggeblomme 160 g sukker 100 g usaltet smør Et nip salt Tilbehør: Vaniljeis og friske blåbær Prøv også: Hasselnøddetærte med solbærsorbet

Sådan laver du hasselnøddetærte

Smuldr mel og smør med sukker og saml hurtigt dejen med æggeblomme og evt. lidt koldt vand. Lad dejen hvile koldt i 30 min., rul den ud og kom den i en smurt tærteform på ca. 22 cm i diameter. Forbag med alufolie langs kanten ved 200º i 10 min. Drys hakket appelsinskal og hakkede nødder i bunden. Smelt smørret og lad det afkøle. Pisk æg, æggeblomme og sukker luftigt og fold det smeltede smør i. Hæld det over nøddefyldet og bag tærten i 35-40 min. ved 180º. Serér tærten lun. Kan laves i god tid, fryses og lunes ved servering. Prøv også: Nødde-chokoladesmør

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.