Valnøddekage - Min bedste opskrift
Elisabeth Keller fra Kastrup laver denne flotte og lækre valnøddekage. Vi har været så heldige at få opskriften og den skal du selvfølgelig ikke snydes for.
Af
af opskrift: Elisabeth Keller. Foto: Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen

Annonce
(8 pers.)
Det skal du bruge til valnøddekage:
270 g valnøddekerner 160 g sukker 4 æggehvider 20 g smør 2 spsk. rasp Fyld: 4 dl piskefløde 1 spsk. pulverkaffe 1 dl valnødder 1 spsk. kandiserede violer Prøv også: Valnøddekage med abrikosmosSådan laver du valnøddekage
Hak valnøddekernerne fint i en foodprocessor eller i en mandelkværn og bland dem med sukkeret. Pisk hviderne helt stive og vend nøddeblandingen i. Smør to lagkageforme (22 cm) med smørret, drys med rasp og fordel dejen i formene. Bag bundene ved 175° i 20 min. og lad dem afkøle helt. Fyld: Pisk fløden til skum med kaffen, kom 1⁄3 mellem bundene og fordel resten over kagen. Hak de sidste valnødder og drys dem over kagen sammen med kandiserede violer. Prøv også: Kaffe-nøddekageAnnonce