Anne Karin spreder solskin med Familie Journals reporter

Torsdag, 25. maj 2017
af Johan Isbrand, Video: Morten Mejnecke
Anne Karin Broberg er tilbage i dansktoppens verden med singlen "Solskinsvejr", og Familie Journals dansktopreporter var straks på pletten for at fejre hendes comeback. Glæd dig til et mere alvorsfuldt interview med Anne Karin i næste uges blad.

Anne Karin Brobergs nyligt udsendte comebacksingle ”Solskinsvejr” med tekst af den 57-årige sangerinde selv og musik af multitalentet og hitmageren Søren Sebber nåede kun at få en enkelt uge på Dansktoppen på P5, men noget tyder på, at den har nået at påvirke vejret. I hvert fald er solen omsider kommet frem på himlen efter et usædvanlig koldt og gråt forår.

Derudover har sangen skabt glæde og begejstring hos mange dansktop- og Melodi Grand Prix-fans, der har savnet at høre nye ørehængere fra Anne Karins mund. Hun har de senere år først og fremmest optrådt som revyskuespiller, og i lighed med sidste år er hun således med på holdet bag årets udgave af Revyperler, der har premiere den 22. juni i Kulturhuset Harmonien i Rødvig.

Se også dansktopjournalisten tale og synge med Danmarks John.

Faktisk har Anne Karin 30 års jubilæum som revykunstner i år. I 2014 brød hun desuden grænser, da hun i 2014 sammen med Audrey Castaneda, Pernille Højmark og Kia Liv Fischer lavede DR2-serien ”Piger på krisestien”, hvor firkløveret i den grad satte sig selv på spil og på satirisk vis gjorde op med den ungdomsfikserede kultur, som ikke mindst kvinder ramler panden imod i takt med, at de bliver ældre.

Anne Karin stammer fra Nykøbing Mors og er oprindelig uddannet frisør. Allerede inden, hun havde færdiggjort frisøruddannelsen, medvirkede hun imidlertid i Se og Hørs amatør-Grand Prix med sangen ”Luk op for dit sind”. Den skaffede hende en andenplads og en pladekontrakt. Året efter fik hun sit folkelige gennembrud, da hun medvirkede i det danske Melodi Grand Prix med ”Når man kun er 18 år”.

Det blev til adskillige Melodi Grand Prix-bidrag sidenhen: I henholdsvis 1988, 1992 og 1993 deltog hun i sangdysten med ”Gi’ naturen chancen”, ”Som jeg ser dig” og ”Hvor er din drøm?” Og hendes to albums fra henholdsvis 1982 og 1984, ”Anne Karin” og ”Du kan regne med mig”, står den dag i dag som melodiske perlerækker, der sagtens tåler genhør.

Nyd også dansktopreporter Johans besøg hos Richard Ragnvald

Ellers har den som nævnt stået på revyløjer i hele landet fra Nykøbing F. og Sønderborg til Limfjordsrevyen. Samtidig har Anne Karin kæmpet en indre kamp, der har sit udspring helt tilbage i hendes barndom, hvor hun blev mobbet i skolen, og som kulminerede, da hun blev klar over, at hun havde et alkoholproblem, der skulle tages hånd om. Den knap så lyse side af entertainerens liv kan du læse meget mere om i en stor artikel i Familie Journal nummer 22, der udkommer mandag den 29. maj.

Hendes tilbagevenden til populærmusikken har imidlertid fået Familie Journals journalist Johan Isbrand til at finde dansktopjakken frem og tage på besøg hos sangfuglen med en munter video og en lille duet for øje. Denne gang foregår syngeriet helt a capella, og resultatet kan ses herover. God fornøjelse!

Johan Isbrand har også mødt debutanten Anne Marie Lindegaard. Se og hør videoen her.