Inge-Marie tager endnu et livtag med klassikerne

Fredag, 1. juni 2018
af Johan Isbrand, Foto: Henrik Bjerg
Inge-Marie Nielsen var glad og rørt, da hendes ægtemand og medspiller Andreas P. Nielsen, der gik bort i 2011, blev hyldet i Boxen. På sit nyudsendte, tredje album med evergreeens hylder hun selv Katy Bødtger, men hendes næste projekt bliver med egne sange.
Inge-Marie Nielsen tager livtag med klassikerne for tredje gang

Da Inge-Marie Nielsen den 14. april i år satte sig til rette i Boxen i Herning for at nyde årets folkelige musikfest, Dansktop Prisen 2018, sammen med sin 86-årige mor Beth, som hun hvert år følges med til showet, var det med stor stolthed, idet hun i år af juryen var nomineret som Årets Kvindelige Dansktop Solist.

At prisen gik til Lotte Riisholt, slog på ingen måde skår i den 60-årige sangerindes glæde. Men aftenens følelsesmæssige højdepunkt for Inge – som hun kaldes blandt venner – indtraf dog under Kim og Anna Schwartz’ sang ”Ude imellem stjernerne”, der i showet var iscenesat som en hyldest til de dansktopkunstnere, der ikke længere er iblandt os. Blandt navnene på stjernehimlen bag Kim og Anna dukkede også Inges afdøde ægtemand Andreas P. Nielsen – der sammen med hende var frontfigur i Dræsinebanden – op.

Inge-Marie og Katy

– Jeg blev rørt og glad over, at Andreas blev nævnt og husket som en del af det fællesskab, som det var så vigtigt for ham at være en del af. Sangen beskriver så fint, hvordan dem, vi har mistet, aldrig bliver glemt, men gemt i hjertet. Det er vigtigt at huske at ære dem, der er gået bort. Hjemme hos os i familien fejrer vi også fortsat Andreas hvert år på hans fødselsdag, fortæller Inge, der for nylig har udgivet sit tredje album som solist.

Læs her om en af Inge-Maries tre voksne døtre og hendes første barnebarn.

”Inge-Marie synger Katy Bødtger” er meget apropos samtidig sangfuglens tredje hyldestplade. De to første rummede evergreens fra Raquel Rastenni og Grete Klitgaard.

– Pudsigt nok levede alle tre sangerinde som enlige mødre og havde hver én datter. Men derudover brænder jeg efter at vide mere om dem som personer. Når jeg tager ud og optræder med deres sange, fortæller jeg jo små historier om dem mellem numrene. Og det er faktisk kun Grete Klitgaard, jeg ved en masse om, fordi jeg har haft tæt kontakt med hendes datter Gitte. Katy Bødtger var et meget privat menneske, som de færreste i virkeligheden ved ret meget om.

Læs her om Inge-Maries Grete Klitgaard-album.

Indspiller egne sange

– Skal jeg fremhæve nogle af Katys sange, som jeg holder særligt af, bliver en af dem i hvert fald ”Aftentur på volden”. Det er en fejende, legende og swingende sang om at følge sig henført af naturen og vinden. Derudover er der naturligvis ”Ravhjertet” – en sang, som Andreas også ofte har sunget. Han elskede Sigfred Pedersen, der har forfattet teksten. Endelig er der jo klassikeren ”Barnetro”, der handler om at glemme bekymringerne livet igennem, men huske sin barnetro, siger Inge, der allerede har sit næste projekt i støbeskeen:

Se vores skønne, nostalgiske galleri med Birthe Kjær.

– Til juli skal jeg ned i Søren Bundgaards studie i Toscana for at indspille et album mere. Og denne gang bliver der tale om helt nye sange, som jeg selv har skrevet. Jeg har i flere år ikke syntes, at jeg selv var helt klar til at lade omverdenen høre mine egne sange. Men nu sker det, og jeg glæder mig meget. Jeg indspiller sangene med mit eget guitarspil til og sender dem til Søren én ad gangen. Og så går han ellers i gang med at arrangere dem og lægge sin flotte musik på. Han er utrolig dygtig og effektiv.

– Man kan sige, at det er et nyt kapitel der skal til at begynde. I år er det 30 år siden, Dræsinebanden blev dannet som orkester. Så kan jeg vel passende nu tage 30 år som solist og sangskriver, siger Inge-Marie Nielsen med et smil.

Mød den tidligere Mig og Min Mentor-vinder Michael Korup her.