Inge-Marie hylder kærligheden og Grete Klitgaard

Fredag, 30. september 2016
af Johan Isbrand, Foto: Jesper Sunesen
Sidste år gav hun Raquel Rastennis sange nyt liv. På sin aktuelle cd har Inge-Marie Nielsen kastet sig over endnu en populær sangerinde fra den danske kulturskat: Grete Klitgaard, som nåede at udgive et utal af klassiske ørehængere med kærligheden som den røde tråd.
Inge-Marie Nielsen, tidligere sangerinde i Dræsinebanden, har udgivet sit soloalbum nummer 2 under titlen "Inge-Marie synger Grete Klitgaard, og Johan Isbrand fra Familie Journal har talt med hende.

Da Inge-Marie Nielsen i april 2015 udgav sin første solo-cd efter tiden med Dræsinebanden, ”Inge-Marie synger Raquel”, var det med pladeselskabet Sony i ryggen. Og når den naturlige opfølger, ”Inge-Marie synger Grete Klitgaard”, nu udkommer som fysisk cd den 1. oktober og som download den 15. oktober, er det samme selskab, der står bag udgivelsen. Men hvad var nu lige det? Havde musikgiganten ikke annonceret, at man ikke længere ville udgive musik i fast, rund og flad form?

– Det er mig, der har bedt om at få lavet albummet som cd, da jeg ikke er sikker på, at mit publikum er så meget til download. Det var i orden med Sony, hvis jeg selv betalte for trykning af cd’erne. Og lige som med Raquel-albummet har jeg været så heldig at have en sponsor på: Jørgen Kristiansen, som også skød penge i Raquel-cd’en, er endnu en gang trådt til med finansiel hjælp. Jeg har kendt Jørgen siden 1991. Han og hans kone var dedikerede fans af Dræsinebanden og fulgte os år efter år. Så det betyder meget for ham, at jeg fortsætter med at udgive musik, siger den 58-årige sangerinde.

Læs om dansktoptalentet og astrologen Benjamin Lundberg her.

Inge-Marie og drømmene

– Det var mit bookingbureau, Showbizz Danmark, der i sin tid foreslog mig at indspille Raquel Rastennis største succeser, og den cd kom til at afføde medieomtale og stor interesse og dermed flere jobs til mig. At tage fat på Grete Klitgaards klassiske hits er også deres idé, og hun passer lige så fint til min stemme og min stil, som Raquel gør. Jeg har holdt af hendes musik lige siden, jeg var barn, og lige som Raquels sange dengang påvirkede mine drømme, gjorde Gretes det også. Eksempelvis var jeg meget fascineret af ”Lirekassemandens datter” og husker, at jeg drømte, min far havde en lirekasse, som han rejste rundt og spillede på, mens jeg sang til.

– ”Hvide rose fra Athen” er en anden smuk sang, jeg er meget glad for. Hun sang den så vidunderligt, og jeg glæder mig til at optræde med den. En mindre kendt melodi hedder ”Livet er en leg, når man er to”. Kærligheden er i det hele taget stærkt repræsenteret i alt, hvad hun har indspillet, fortæller Inge-Marie, der bor i Nyborg og deler hus med den ene af hendes tre døtre, Lizandra, samt hendes mand Daniel og deres lille søn Gabriell, der kom til verden i juli.

Læs om Inge-Maries datter og hendes søde familie her.

– Det mest imponerende ved Grete Klitgaard er, at hun nåede at udgive så meget dejlig musik, som hun gjorde, i en periode på bare ti år – nemlig fra hun var 19 år, til hun blev 29 og døde en alt, alt for tidlig død. I forbindelse med projektet har jeg været i løbende kontakt med hendes datter Gitte, der jo i løbet af de senere år har stået for genudgivelsen af sin mors sange. Det er klassikere, som i højeste grad lever endnu, om end det nok mest er folk over 60, der husker sangene, fordi de har hørt dem i deres barndom og ungdom. Jeg har talt med mange af mine trofaste fans, der glæder sig til at høre Gretes sange komme til live igen i min fortolkning. Og fra Gitte har jeg selvfølgelig fået fortalt masser af små historier, som jeg kan fortælle mellem sangene, når jeg optræder.

Køb billet til Dansktop Prisen 2017 her.

– Interessen for den folkelige populærmusik er blusset op igen på det seneste. Ikke mindst takket være den indsats, Familie Journal har gjort for dansktopmusik med blandt andet Dansktop Prisen. Jeg kan mærke det på den stigende opbakning, jeg møder på nettet og på Facebook, og på de mange likes, som Dræsinebandens gamle videoer får. Det er skønt at opleve, siger Inge-Marie Nielsen.

Cd'en vil kunne købes gennem dk4.