Birthe Kjær i et herligt, nostalgisk galleri

Fredag, 18. november 2016
af Johan Isbrand, Foto: All Over Press
"De gyldne år" er titlen på Familie Journals nostalgiske fotogallerier om de store dansktopstjerner gennem tiden. Her er det Birthe Kjær, der er hovedperson i et festligt tilbageblik. Se galleriet herunder.
"De gyldne år" er Familie Journals serie af fotogallerier med dansktopstjernerne. En af dem er Birthe Kjær, der er blandt de optrædende kunstnere ved Dansktop Prisen 2017 i Boxen i Herning.

Birthe Kjær blev født under navnet Birthe Glady Kjær Hansen den 1. september 1948 i Aarhus. Hun begyndte at optræde som stor pige og kom i 1960 med i Sunshine Trioen, der optrådte med stor succes, inden de gik i opløsning.

Birthe fik en elevplads i Sparekassen, men da hendes første single, ”Arrivederci Franz” blev nummer 1 på Dansktoppen i DR, var en ny, musikalsk stjerne født, og Birthe vinkede kontor- og bankverdenen farvel. Siden er det gået slag i slag med hits som ”Sommer og sol” og ”Pas på den knaldrøde gummibåd”, der i dag ikke blot er evergreens, men – især for ”gummibådens” vedkommende – også har kultstatus blandt ungdommen.

Melodi Grand Prix har hun også deltaget i adskillige gange. I 1989 vandt hun i Danmark med ”Vi maler byen rød” og opnåede efterfølgende en flot tredjeplads ved den internationale udgave af sangdysten.

Foruden folkelig, dansk populærmusik har hun også sunget klassikere på engelsk, spillet revy og meget mere. De senere år har hun optrådt med orkestret Feel Good Band.

Se også vores galleri med Peter Belli.

Ved Dansktop Prisen 2016 vandt hun prisen som årets kvindelige dansktopkunstner i Boxen i Herning. Samme aften var hun blandt de optrædende kunstnere både under showet og under dansen bagefter. Ved Dansktop Prisen 2017 samme sted den 25. marts vil hun atter være at finde blandt stjernerne på scenen.

Herunder kan du se et nostalgisk galleri af billeder fra Birthes liv og karriere.

De gyldne år med Birthe Kjær