Stikkelsbær med marengs og sprød fillotop

Mums! En lækker og sommerlig dessert med en perfekt kombination af stikkelsbær og marengs, der både er let at lave og ser festlig ud. Kagerne serveres lune med flødeskum til.
Af
Af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger
Stikkelsbær med marengs og sprød fillotop

Ingredienser til stikkelsbær med marengs og sprød fillotop

(4 pers.)

500 g stikkelsbær

200 g sukker

2 æggehvider

½ vaniljestang

2 ark fillodej

2 spsk. flormelis

Prøv også: Hurtig opskrift: Rabarbertærte

Tilbehør:

2½ dl piskefløde

Sådan gør du:

Kom bærrene i en gryde med 100 g sukker og giv dem et kort opkog. Fordel bærrene i 4 portionstærtefade. Tænd ovnen til 180° varmluft. Pisk æggehviderne stive med resten af sukkeret og vaniljekorn som til marengs. Fordel marengsen oven på bærrene. Halvér hvert stykke fillodej, så der bliver 4 mindre stykker. Krøl forsigtigt hvert stykke dej let sammen og læg det over hver marengsportion. Kom flormelis i en sigte og drys over fillodejen. Bag kagerne midt i ovnen i 15-20 min., til fillodejen er gyldenbrun, og florsukkeret karamelliseret på det meste af dejen. Servér kagerne lune med flødeskum.

Prøv også: Smuldrekage med stikkelsbær og kokos

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.