Æblesnitter med hjemmelavet æblesyltetøj med ingefær og havtorn
Mangler du en lækker søndagskage? Så skal du prøve disse æblesnitter med ingefær og havtorn. Æblesnitterne har en perfekt balance mellem det søde og det syrlige.
Af
Af Cecilie Svensson. Foto: Stine Christiansen/Skovdalnordic.com

1 t og 30 min
12 stk
Æblesyltetøj
300 g danske æbler
½ dl æblemost
2 spsk. friskrevet ingefær
100 g frosne eller friske havtorn
1 vaniljestang
200 g sukker
Mørdej
400 g hvedemel
40 g kokosmel
160 g sukker eller flormelis
250 g koldt smør
2 æg
Glasur
2 dl flormelis
2-3 spsk. æblemost
Evt. lidt kogt vand
1 knivspids stødt ingefær
Fremgangsmåde
- Syltetøj Skær æblerne i tern, og kom dem i en kasserolle sammen med æblemost, ingefær og havtorn.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og tilsæt korn og stang.
- Lad blandingen simre ½ time, til æblerne er helt udkogte.
- Hæld sukkeret i, og rør jævnligt i blandingen, til sukkeret er opløst.
- Lad syltetøjet småkoge i 5-10 minutter, til det begynder at tykne let. Det vil variere lidt, alt efter hvor vandede æblerne er.
- Tag gryden af varmen, kassér vaniljestangen, hæld syltetøjet i en dyb tallerken, og stil det køligt, evt. udenfor, imens du laver mørdejen.
- Mørdej Bland mel, kokosmel og sukker, og riv det kolde smør i blandingen på den grove side af et rivejern.
- Rør smør og de øvrige ingredienser godt sammen, og tilsæt 1 æg.
- Ælt hurtigt dejen sammen, til den er ensartet.
- Del dejen i 2 lige store kugler, og rul hver kugle ud til et rektangel på ca. 25 x 30 cm imellem 2 stykker bagepapir.
- Læg begge lag mørdej i køleskabet i mindst ½ time.
- Træk bagepapiret af den ene mørdejsfirkant, og læg den med bagepapiret nedad på en bradepande.
- Fordel syltetøjet jævnt på dejen, så laget er ca. ½ cm tykt, men lad kanterne på mørdejen være fri.
- Rør det andet æg sammen, og pensl kanterne med det.
- Placér den anden mørdejsfirkant ovenpå, og luk siderne ved at trykke dem let sammen, så der ikke siver for meget syltetøj ud under bagningen.
- Bag pladerne i ovnen ved 200° i ca. 15-18 minutter, indtil mørdejen er let gylden.
- Hvis mørdejen er boblet og hævet op under bagningen, kan du lægge en bradepande med noget tungt oven på den i ca. 5 minutter, efter at den er taget ud af ovnen og er kølet let af. Det gør overfladen fin og glat og gør det nemmere at fordele glasuren.
- Glasur Rør ingredienserne sammen, og hæld glasuren over den afkølede kage. Når glasuren har sat sig og er tørret let i overfladen, kan du skære snitter ud i den ønskede størrelse.

Dessert & Kage
Kanelsmåkager med ingefær og mørk sirup

Dessert & Kage