Opskrifter

Rabarbertid: Rabarbertrifli med vaniljeskyr

Fredag, 16. maj 2025Af Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Det er rabarbertid, og den syrlige forårsbebuder gør sig perfekt i en frisk og cremet rabarbertrifli med vaniljeskyr. En let og lækker dessert til de lyse dage.
30 min
4 personer
Rabarbertrifli med vaniljeskyr:
300 g rabarber
1 spsk. vand
50 g sukker
Nøddeknas:
50 g afskallede hassel­nøddekerner
15 g smør
50 g grovvalsede havregryn
1 spsk. sukker
Vaniljeskyr:
½ vaniljestang
200 g skyr
2 spsk. flormelis

Fremgangsmåde:

  1. Skær rabarberne i stykker på 2-3 centimeter.
  2. Kog dem helt møre i vand og sukker under låg i ca. 10 minutter.
  3. Lad blandingen afkøle helt.

Nøddeknas:

  1. Hak hasselnødderne groft.
  2. Smelt smørret, tilsæt hasselnødder, havregryn og sukker, og rist blandingen.

Vaniljeskyr:

  1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem med skyr og flormelis.
  2. Fordel rabarber, nøddeknas og vaniljeskyr lagvis i små glas.