Opskrift på portvinspocherede pærer med varme krydderier
Portvinspocherede pærer med varme krydderier er yderst dekorative og smukke. Med kanel, stjerneanis og nelliker er det en vaskeægte juledessert.
Af
Af: Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen

Foto: Stine Christiansen.
Annonce
30 min
4 personer
Ingredienser:
5 dl portvin
2½ dl vand
250 g sukker
2 kanelstænger
2 stjerneanis
4 hele nelliker
4 pærer
Til servering:
Evt. vaniljeis
Fremgangsmåde:
- Hæld portvin, vand, sukker og krydderier i en lille gryde, bring den i kog, og lad den simre, til sukkeret er opløst.
- Skræl pærerne, og læg dem i gryden.
- Sørg for, at de er helt dækkede af lagen.
- Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand eller portvin.
- Lad pærerne simre i 10 minutter.
- Tag gryden af blusset, og lad dem trække i lagen, til de er møre.
- Læg pærerne i en beholder, og hæld lagen over.
- Sørg for, at de er helt dækkede af lagen.
- Opbevar på køl til servering.

Hjemmebag
Opskrift på lækker pærekage med mandler og chokolade
Servering:
- Nyd evt. pærerne med vaniljeis.
Annonce








