Opskrift på cheesecake med hvid chokolade og lime
Kongen har holdt sin nytårstale, bordbomberne er sprængt, og hovedretten er spist op. Til det søde indslag
Af
Af: Linn Grubbström. Foto: Peter Kam.

Foto: Peter Kam.
Annonce
4 t
8 personer
Ingredienser:
200 g Digestive-kiks
100 g smør
½ tsk. lakridspulver
Springform, ca. 25 cm i diameter
Kageplastik
Ostecreme med hvid chokolade:
3 blade husblas
1 dl limesaft
150 g flødeost naturel
100 g sukker
150 g hvid chokolade
1½ dl piskefløde
Pynt:
15 lakridskugler
2 spsk. krymmel
½ tsk. spiseligt guldstøv
Fremgangsmåde:
Kiksebund:
- Blend kiksene helt fint i en blender.
- Smelt smørret i en gryde, og rør smør, kiks og lakridspulver sammen.
- Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform.
- Klæd siderne af formen med kageplastik, og fordel dejen i bunden af formen.
- Pres den flad, og sæt formen i fryseren.
Dessert & Kage
Kransekagehjerter
Ostecreme med hvid chokolade:
- Udblød husblassen i en skål koldt vand i 10 minutter.
- Pres limefrugterne, og varm saften op i en gryde.
- Fjern gryden fra varmen.
- Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i saften.
- Lad saften blive lunken.
- Pisk flødeost og sukker luftigt i en skål med en håndmikser.
- Pisk limesaften i.
- Hak chokoladen, og smelt den over vandbad.
- Vend den forsigtigt i massen.
- Pisk fløden til let skum, og vend den i massen.
- Hæld massen i kageformen, og sæt den i fryseren i 3 timer.
- Sæt kagen i køleskabet.
- Fjern forsigtigt kageplastikken fra siderne, når den skal serveres.

Dessert & Kage
Kransekagetoppe
Annonce








