Drop det, hvis du har gigt

Når man har gigt, kan det gøre en forskel at undgå bestemte fødevarer, der kan medvirke til at hæve inflammationsniveauerne i kroppen.
Af
verywellhealth.com
Kvinder byder på lækre is.
Uhm, lækre is kan være svære at sige nej til.
Foto: Colourbox

Det kan være en jungle at finde ud af, hvad man tåle, og hvad der ikke går så godt med ens gigtsygdom.

Men du kan med fordel styre uden om:

* Rødt kød

* Mælkeprodukter med højt fedtindhold

* For mange omega 6-fedtsyrer (bl.a. i kød og solsikkeolie)

* Salt

* Sukkerfyldte drikke som sodavand

* Stegte fødevarer

* Raffinerede kulhydrater som hvidt mel og hvide ris

* Sukkerholdig mad som desserter, is, kage og slik

* Forarbejdet mad, der ofte indeholder store mængder salt, sukker og/eller fedt.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.