Mazarin med jordbær og skyrcreme

Saftig mazarinkage møder frisk skyrcreme og søde jordbær – en sommerlig dessert, der både er let og luksuriøs.
Af
Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Mazarin med jordbær og skyrcreme
50 min
10 stk
Mazarin:
200 g marcipan
200 g sukker
200 g blødt smør
4 æg
75 g hvedemel
1 knsp. salt
1 springform, ca. 24 cm i diameter
Skyrcreme:
½ vaniljestang
1 dl skyr
2 spsk. flormelis
1½ dl piskefløde
Til servering:
250 g jordbær

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 170° varmluft.
  2. Riv marcipanen, og pisk den sammen med sukker og smør i en skål.
  3. Pisk 1 æg i ad gangen, og vend herefter hvedemel og salt i dejen.
  4. Hæld dejen i en smurt springform beklædt med bagepapir, og bag kagen i ca. 30-35 minutter, til den er gylden.
  5. Afkøl let.

Skyrcreme:

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  2. Bland dem med skyr og flormelis i en skål.
  3. Pisk fløden stiv i en anden skål, og vend den forsigtigt i skyrblandingen.

Servering:

  1. Skyl og halvér jordbær.
  2. Fordel skyrcremen på kagens overflade, og pynt med jordbær på toppen.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.