Opskrift på portvinspocherede pærer med varme krydderier

Portvinspocherede pærer med varme krydderier er yderst dekorative og smukke. Med kanel, stjerneanis og nelliker er det en vaskeægte juledessert.
Af
Af: Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Portvinspocherede pærer med varme krydderier
Foto: Stine Christiansen.
Annonce
30 min
4 personer
Ingredienser:
5 dl portvin
2½ dl vand
250 g sukker
2 kanelstænger
2 stjerneanis
4 hele nelliker
4 pærer
Til servering:
Evt. vaniljeis

Fremgangsmåde:

  1. Hæld portvin, vand, sukker og krydderier i en lille gryde, bring den i kog, og lad den simre, til sukkeret er opløst.
  2. Skræl pærerne, og læg dem i gryden.
  3. Sørg for, at de er helt dækkede af lagen.
  4. Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand eller portvin.
  5. Lad pærerne simre i 10 minutter.
  6. Tag gryden af blusset, og lad dem trække i lagen, til de er møre.
  7. Læg pærerne i en beholder, og hæld lagen over.
  8. Sørg for, at de er helt dækkede af lagen.
  9. Opbevar på køl til servering.

Servering:

  1. Nyd evt. pærerne med vaniljeis.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.