Opskrift på lækker pærekage med mandler og chokolade

Brug sæsonens pære til denne lækre pærekage med mandler og chokolade. Du kan nyde kagen med en klat cremefraiche, der giver en dejlig friskhed til kagen.
Af
Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Pærekage med mandler
Annonce
1 t
10 personer
Pærekage med mandler og chokolade:
200 g blødt smør
200 g sukker
3 æg
100 g hvedemel
100 g mandelmel
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
100 g mørk chokolade
4 pærer
3 spsk. rørsukker
25 g mandelflager (eller mandelsplitter)
1 springform, 24 cm i diameter (eller et stort ovnfad)
Til servering:
1 spsk. flormelis
250 g cremefraiche 9 %

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180° varmluft.
  2. Pisk smør og sukker hvidt med en elpisker.
  3. Pisk æggene i, ét ad gangen.
  4. Bland hvedemel, mandelmel, bagepulver og salt i en skål, og vend det forsigtigt i æggemassen.
  5. Hak chokoladen groft, vend den i dejen, og hæld den i en smurt form.
  6. Skræl pærerne, fjern kernehuset, og skær dem i både.
  7. Fordel dem på kagen, og drys med rørsukker og mandler.
  8. Bag kagen i ovnen ca. 45 minutter, til den er gennembagt.
  9. Tjek med en kødnål eller lignende, om den er gennembagt.
  10. Afkøl på en bagerist.

Servering:

Sigt flormelis over kagen ved servering, og nyd med cremefraiche.

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.