Sød og syrlig dessert: Crème brûlée med mango og lime
Her får du opskriften på en sød og syrlig dessert - crème brûlée med mango og lime. Den er et skønt alternativ til den klassiske version.
Af
af Helle Brønnum Carlsen

1 t
6 personer
Crème brûlée med mango og lime
2 mangoer
Reven skal af 1 usprøjtet citron + saften af 2 små lime
75 g brunt sukker
1 tsk. five spice krydderi
5 dl piskefløde
4 æggeblommer (pasteuriserede)
75 g sukker
2 tsk. stødt ingefær
Fremgangsmåde
- Skræl mangoerne og skær kødet i små tern.
- Kom det i en kasserolle med citrusskal og -saft, sukker og krydderi. Koges til mangoen er blød. Lav en grov mos.
- Varm fløden til kogepunktet med lidt af sukkeret og pisk æggeblommerne med resten.
- Hæld sammen og varm op til 80°, hvor cremen tykner. Må ikke koge.
- Kom mangoen i smurte ramekiner.
- Hæld cremen over, så det ikke blandes, og bag det i vandbad i 40 min. ved 140°.
- Lad det afkøle i køleskab natten over.
- Drys med sukker og ingefær og glaser sukkeret enten med en brænder eller under grill i ovnen.

Dessert & Kage
Forfriskende hindbærgranité med lime på 5 minutter

Dessert & Kage