Rabarberkoldskål med hjemmelavede kammerjunkere
Her får du opskriften på et skønt alternativ til den klassiske koldskål. Denne version er med rabarber og smager himmelsk.
Af
af Helle Brønnum Carlsen

2 t
4 personer
Rabarberkoldskål
5 æggeblommer (pasteuriserede - 100 g)
75 g rørsukker
½ l tykmælk
½ l kærnemælk
200 g rabarber
75 g sukker
½ stang vanilje
1 spsk. sukker
2-3 spsk. vand
Kammerjunkere
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
100 g sukker
100 g smør
½ dl kærnemælk
½ vaniljestang
1 æg
½ usprøjtet citron
Fremgangsmåde
- Kammerjunker Skrab vaniljekornene ud af stangen og bland med lidt sukker.
- Bland mel, bagepulver og revet citronskal med resten af sukkeret.
- Hak smørret i melet og saml dejen med æg og kærnemælk.
- Tril dejen til en tynd pølse og sæt den i køleskabet i et par timer.
- Skær ud i passende tykkelse og bag ved 175° i ca. 10 min. Flæk kagerne og bag dem ved 100° i ca. 40 min.
- Koldskål Rens og skær rabarberne i mindre stykker.
- Tag en enkelt stilk fra og snit den i tynde strimler, råmarinér dem med 1 spsk. sukker.
- Damp resten af rabarberne møre under låg med lidt vand, sukker og korn fra vaniljestang og vanilljestang i ca. 10 min.
- Pisk æggeblommerne med rørsukker, til det er tykt, det tager ca. 5 min.
- Tilsæt den kolde rabarberkompot og pisk.
- Pisk tykmælk og kærnemælk i. Stil koldt.
- Server med kammerjunkere og råmarinerede rabarber.

Dessert & Kage
Lækker koldskålscreme med friske bær og mandelsplitter

Dessert & Kage