Opskrifter
Rabarberkoldskål med hjemmelavede kammerjunkere
Søndag, 8. juli 2012Opdateret 29. aprilaf Helle Brønnum Carlsen
Her får du opskriften på et skønt alternativ til den klassiske koldskål. Denne version er med rabarber og smager himmelsk.

2 t
4 personer
Rabarberkoldskål
5 æggeblommer (pasteuriserede - 100 g)
75 g rørsukker
½ l tykmælk
½ l kærnemælk
200 g rabarber
75 g sukker
½ stang vanilje
1 spsk. sukker
2-3 spsk. vand
Kammerjunkere
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
100 g sukker
100 g smør
½ dl kærnemælk
½ vaniljestang
1 æg
½ usprøjtet citron
Fremgangsmåde
- Kammerjunker Skrab vaniljekornene ud af stangen og bland med lidt sukker.
- Bland mel, bagepulver og revet citronskal med resten af sukkeret.
- Hak smørret i melet og saml dejen med æg og kærnemælk.
- Tril dejen til en tynd pølse og sæt den i køleskabet i et par timer.
- Skær ud i passende tykkelse og bag ved 175° i ca. 10 min. Flæk kagerne og bag dem ved 100° i ca. 40 min.
- Koldskål Rens og skær rabarberne i mindre stykker.
- Tag en enkelt stilk fra og snit den i tynde strimler, råmarinér dem med 1 spsk. sukker.
- Damp resten af rabarberne møre under låg med lidt vand, sukker og korn fra vaniljestang og vanilljestang i ca. 10 min.
- Pisk æggeblommerne med rørsukker, til det er tykt, det tager ca. 5 min.
- Tilsæt den kolde rabarberkompot og pisk.
- Pisk tykmælk og kærnemælk i. Stil koldt.
- Server med kammerjunkere og råmarinerede rabarber.

Dessert & Kage
Lækker koldskålscreme med friske bær og mandelsplitter

Dessert & Kage
Rødgrød med fløde lavet på rabarber og blandede bær