Opskrifter
Lækker koldskålscreme med friske bær og mandelsplitter
Torsdag, 23. juli 2015Opdateret 29. aprilaf Kristina Marckmann | Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Skøn koldskålscreme med friske bær. Jordbær, kirsebær, blåbær, brombær, ribs og ikke mindst hindbær egner sig perfekt i sommerdesserter.

2 t
6 personer
Koldskålscreme
8 bl. husblas
½ vaniljestang
7 dl koldskål
2 spsk. sukker
Revet skal af 1 citron
2 dl piskefløde
200 g blandede bær
25 g ristede mandelsplitter
Opskrift på koldskålscreme med friske bær
- Stil husblassen i blød i koldt vand.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen.
- Pisk koldskålen med vaniljekorn, sukker og revet citronskal.
- Smelt husblassen med det vand, der hænger ved, pisk den i koldskålen i en tynd stråle og stil den på køl, til den begynder at stivne.
- Pisk fløden til skum og vend den i.
- Hæld cremen i 6 portionsskåle og stil dem i køleskabet et par timer.
- Servér cremen drysset med friske bær og mandelsplitter.

Opskrifter
Æbleskiver med rom-karamelcreme

Dessert & Kage
Panna cotta med karamelliserede appelsiner