Appelsinsyltede gule beder

Opskriften kan selvfølgelig også bruges til almindelige, røde rødbeder - men de gule giver en helt særlig flot farve
Af
af Redaktion

Ingredienser til appelsinsyltede gule beder

500 g gule beder

1 usprøjtet appelsin
4 dl lagereddike
175 g sukker
1 tsk. sorte peberkorn
1 st. kanel
5 nelliker
1 løg
2-3 skiver peberrod

ER DU OGSÅ JULEENTUSIAST?

Vil du have juleopskrifter, kreative dekorationer, tips og gode gaveidéer - eller vil du dele dine tips? Besøg vores hyggelige julefællesskab på Facebook

Sådan gør du
Kog bederne i letsaltet vand i 45 min., til de er møre. Hæld vandet fra, skyl bederne med koldt vand og gnid skindet af. Skær bederne i skiver og læg dem i en rengjort krukke eller glas. Riv skallen af appelsinen med et juliennejern og pres saften af appelsinen. Kog eddiken op med appelsinsaft, sukker, peber, kanel, nelliker og løg i kvarte, tag gryden af varmen og tilsæt peberrod og appelsinskal. Hæld eddikelagen over bederne, luk til og lad bederne trække i mindst 1 uge.

Opskrift: Kristina Marckmann

Prøv også...
Ananaschutney
Søde, krydrede nødder

Julens klassikere

Vi har samlet alle de bedste juleopskrifter til en god gammeldags dansk jul med masser af hygge...

Juleklassikere

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.